Verenigingen

 Wijkschoolvereniging Omschrijving Doelgroep
 Turnen 


Aanbieder: 


Gymnastiek-/Turnvereniging Axia

http://www.axia-schiedam.nl


                                     

 
Turnen is een individuele sport die wordt uitgevoerd met behulp van toestellen. Het is een onderdeel van de Olympische spelen en is ontstaan in de zogenaamde Duitste school uit de 19e eeuw. Het (toestel)turnen is een onderdeel van de gymnastieksport.
 Groep:
1 t/m 8

 Tennis


Aanbieder: 


                                 Tennisvereniging Spieringshoek

http://www.tpspieringshoek.nl


 
Tennis is een balssport voor twee (enkelspel) of vier (dubbelspel) spelers, waarbij een kleine, meestal gele, bal met een racket over een net en binnen de speelhelft van de tegenstander(s) wordt geslagen, met als doel de bal een keer vaker goed te slaan dan de tegenstander. 

Tennis is ontstaan in Frankrijk en wordt in zijn hedendaagse vorm gespeeld sinds 1873. De naam is afgeleid van het Franse woord "tenez!" – in het Nederlands: "pak aan!! (de bal)!". 


 Groep:
 3 t/m 8 Basketbal


Aanbieder: 

Basketbalvereniging Juventus

http://www.sbv-juventus.nl/ 
Basketbal is een balsport waarbij twee teams van elk vijf aan het spel deelnemende spelers elkaar tegenkomen. Het doel van het spel is de bal te veroveren en deze door een ijzeren ring, de basket, te werpen en te verhinderen dat de tegenstander hetzelfde doet. Het setshot, de lay-up, dribbelen, pivoteren en passen zijn kenmerkende technieken.
 Groep:
 3 t/m 8


 Judo


Aanbieder: 

Peds Sports Centre

http://www.pedssportscentre.nl
 Judo is afkomstig uit Japan en oorspronkelijk ontstaan uit het Jiu-Jitsu, een zelfverdedigingssport. Spelenderwijs leren de kinderen onder de hoede van een bevoegde leraar de fijne kneepjes van het moderne Judo. Daarbij leren de kinderen 'door vallen en opstaan' en door het aanleren van een zekere discipline, rekening met elkaar te houden.
 Groep 
1 t/m 8 Taekwondo


Aanbieder: 

Peds Sports Centre

http://www.pedssportscentre.nl 
 Het oorspronkelijke Taekwon-do is afkomstig uit Noord-Korea. De toenmalige legergeneraal Choi Hong Hi ontwikkelde deze krijgskunst in 1955 uit het Japanse Karate en de oude Koreaanse kunst van het Taekyon. Ruwweg zijn er drie onderdelen in het Taekwon-do namelijk de sparring, techniek (tuls) en breektesten.
 Groep:
4 t/m 8


 Jiu Jitsu


Aanbieder: 

Peds Sports Centre

http://www.pedssportscentre.nl 
 Jiu-jitsu is de oudste vorm van zelfverdediging. De technieken worden op een begrijpelijke manier aangeleerd zodat ze door een ieder zijn uit te voeren. Als u zich deze techniek heeft eigengemaakt, zal het u niet ontbreken aan zelfvertrouwen en weerbaarheid.
 Groep:
4 t/m 8 Tekenen en Schilderen
Fotografie
Gitaar

Aanbieder: 

Stichting Mooi Werk

http://stichtingmooiwerk.nl/project/wijkcultuurklassen


 
 
In de 6 lessen tekenen en schilderen wordt gewerkt met verschillende technieken en thema's. Na afloop voelt de leerling zich een echte kunstenaar en gaat na een afsluitende presentatie met eigen werk naar huis. De lessen worden gegeven door Eva van den Hove
groep 1-4


Hoe word je een goede fotograaf? In deze lessenreeks maken de leerlingen kennis met de verschillende fotografietechnieken en leren ze hoe ze de digitale camera optimaal kunnen gebruiken. Ook worden ze uitgedaagd anders te leren kijken naar de wereld, en ervaren op welke manier interessante foto's kunnen ontstaan. De lessen worden gegeven door Mirjam Boomert
groep 5-8


Ben je gek op muziek maken? Wil je  gitaar leren spelen met je favoriete liedjes en met vriendjes en vriendinnetjes spelen en zingen? Dat kan bij de  gitaarlessen van Merijn van de Wijdeven, professioneel bassist en gitarist van o.a. (ex-) Eefje de Visser, Het Universumpje en Rhinorino. Hoe gaaf is dat? Kom gezellig meedoen!
groep 5-8


 Groep:
1 t/m 8
 Bootcamp


Aanbieder:

Ambition Personal Training

www.ambitionpersonaltraining.nl

   
                                 
Bootcamp is een groepstraining waarbij krachtoefeningen en oefeningen voor het algehele uithoudingsvermogen (conditie) worden gecombineerd. Deze training vindt plaats in een zaal en wordt gebruik gemaakt van verschillende trainingsmaterialen zoals o.a: pionnetjes, speedladder en gewichtjes.

De intensiteit van de training wordt aangepast aan het trainingsniveau van de sporters.

Bootcamp trainingen kunnen door iedereen worden beoefend en is ideaal voor personen die vet willen verbranden, de conditie willen verbeteren en/of sterk willen worden etc.   

De training bestaat uit 3 delen:

1. De warm up.

2. De bootcamp.

3. De cooling down.

 

Ik ben er klaar voor, jij ook?

 Groep:
4 t/m 8